Услуге

ДЕЧЈА И ПРЕВЕНТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА


Прва посета стоматологу је веома значајно искуство за дете и треба да протекне што пријатније, без стреса и трауме. Зато је идеално време довести дете стоматологу док још нема тегоба и искористити прву посету за упознавање детета са амбијентом ординације, као и успостављање комуникације са дететом и родитељима. У првој посети родитељ и дете добијају информације везане за правилно одржавање оралне хигијене, као и за правилно избалансирану исхрану како би се детету сачувало орално здравље.


ПЛОМБЕ У БОЈИ


Пломбе у боји (плаве за дечаке и розе за девојчице) нису само занимљиве и забавне деци, већ и корисне јер ослобађају флуор. Познато је да флуориди имају значајно место у заштити од каријеса. Колор пломбе доказане су као најдуготрајније у односу на друге испуне на млечним зубима. Поред тога што у себи садрже флуор, рад са њима је једноставан и скраћују време боравка у стоматолошкој ординацији.


Јако је важно да сви млечни зуби буду у функцији до завршене смене зуба. Смена зуба почиње растом првог молара и првог доњег секутића, обично око 6. године. Смена млечних зуба завршава се негде између 12. и 14. године, тако да је врло битно да деца имају сачуване млечне зубе не само због жвакања, већ и због тога што чувају простор за сталне зубе.


ЗАЛИВАЊЕ ФИСУРА


Заливање фисура је превентивна мера која се изводи на гризним површинама здравих премолара и молара, непосредно након ницања ових зуба. Први стални молари (шестице) заливају се код деце у узрасту од шест до седам година. Ови зуби имају изражене фисуре и јамице које су тешко доступне влакнима четкице за зубе, па су због тога идеално место за накупљање хране и бактерија, а тиме и предилекционо место за настанак каријеса. Да би се спречио настанак каријеса на овим местима очишћени и припремљени фисурни систем попуњава се специјалним заливачима који спречавају накупљање и размножавање бактерија, а тиме и настанак каријеса.

Контакт

Адреса

Капетана Коче 10/5-6
35000, Јагодина

Електронска пошта

vasazubarka@gmail.com

Телефон

+381 63 74 88 985

Радно време

Понедељак - Петак
9.00 - 20.00

Друштвене мреже