Услуге

СТОМАТОЛОШКА ПРОТЕТИКА


МЕТАЛОКЕРАМИЧКЕ КРУНИЦЕ И МОСТОВИ


Код металокерамичких круница и мостова на металну подструктуру наноси се слој керамике која потпуно прекрива метал, тако да се метал уопште не види у устима. На овај начин је обезбеђена издржљивост коју даје метал, док се истовремено постиже одличан естетски ефекат захваљујући керамици на површини. Осим високе издржљивости и одличне естетике, ове надокнаде су и финансијски повољне, па представљају и најчешћи избор пацијената.


БЕЗМЕТАЛНЕ КРУНИЦЕ И МОСТОВИ


Безметална керамичка круница представља најсавременију, најквалитетнију и најлепшу зубну надокнаду. Ове крунице израђене су у потпуности од керамике. Неке од предности безметалних керамичких круница у односу на стандардне металокерамичке крунице су: много природнији изглед зуба, савршено уклапање са преосталим зубима пацијента, провидност, идеално преламање светлости, висока тврдоћа и дуготрајност рада, као и далеко мање инвазивно уклањање зубне супстанце да би се поставила круница. Цирконијум је савршено биокомпатибилан материал, тако да су нежељене реакције ткива усне дупље сведене на минимум.


ПРОТЕЗЕ


Протезе делимо на тоталне и парцијалне. Тоталне протезе израђују се у случају потпуне безубости, док у случајевима када пацијенту недостаје више зуба у једној вилици, а из одређених разлога зубе није могуће надокнадити фиксним протетским радом или уградњом импланата, решење представљају парцијалне протезе.


Парцијална акрилатна протеза везује се за остале зубе жичаним кукицама, па се због тога данас ређе користи. Њена једина предност је то што је економски приступачнија у поређењу са термосенс и бредент (тзв. “силиконским”) протезама.


“Силиконске” протезе израђене су од материјала који на температури усне дупље постаје у одређеној мери савитљив, па је адаптација пацијената на ношење протеза лакша. Ове протезе израђене су од биокомпатибилних материјала, па се њихова израда препоручује и код особа које су преосетљиве на акрилат или метал, јер не садрже у себи ова једињења. На тај начин елиминише се ризик од алергијских реакција. Поред тога, ове протезе издваја и добра естетика, с обзиром да су термосенс протезе у целини израђене у боји која се уклапа са бојом десни, док су код бредент протеза кукице и спојнице у боји зуба.


Све протезе израђују се у врло кратком року, од 5 до 10 дана, у зависности од врсте протезе.

КЕРАМИЧКИ ВИНИРИ(ФАСЕТЕ)


Керамички винири или фасете су тренд који из дана у дан постаје све више заступљен. Ради се о методи којом се максимално штеди зубна супстанца уз минимално брушење само предњих површина зуба. Врло често током брушења није неопходно ни примати анестезију, јер је за највећи број пацијената интервенција потпуно безболна. Керамички винири могу се применити код изразито жутих, тетрациклински пребојених зуба, који не реагују на избељивање. Винирима се може променити и положај и облик зуба, као и смањити размак између зуба (дијастема).

Керамички винири су одлична алтернатива безметалним круницама. Најчешће се постављају на предње зубе, где њихов изглед и естетска вредност највише долазе до изражаја. Не саветује се њихова примена код зуба који су већим делом под пломбом, као и код већих неправилности положаја зуба. У тим случајевима предлажу се безметалне керамичке крунице.

Контакт

Адреса

Капетана Коче 10/5-6
35000, Јагодина

Електронска пошта

vasazubarka@gmail.com

Телефон

+381 63 74 88 985

Радно време

Понедељак - Петак
9.00 - 20.00

Друштвене мреже