Услуге

ОРАЛНА ХИРУРГИЈА И ИМПЛАНТОЛОГИЈА


Поред рутинског вађења зуба у стоматолошкој ординацији “Ваша зубарка” обављају се и апикотомија и уградња зубних импланата.

АПИКОТОМАЦИЈА (ресекција корена зуба)

Апикотомија представља хируршки захват којим се уклања врх корена зуба уз темељно чишћење инфекције која се проширила са зуба у виличну кост. Ова интервенција обезбеђује санацију и очување зуба који се не могу излечити искључиво конзервативном терапијом, те би се у супротном морали вадити. Апикотомија се изводи под локалном анестезијом, па је интервенција потпуно безболна.

ИМПЛАТАТИ

Зубни имплант је титанијумски шраф који се уврће у кост вилице и сраста са њом, а служи као замена за корен изгубљеног зуба. Процедура надокнаде изгубљеног зуба имплантом ношеним круницама и мостовима пролази кроз више фаза. Након клиничког прегледа и анализе 3Д радиографских снимака од стране имплантолога, следи уградња импланата у кост, након које се чека од 3 до 6 месеци, док се имплантат потпуно не интегрише у кост. Следи фаза постављања супраструктуре на импланте и узимање отисака за израду круница и мостова, а њихово постављање је и завршна фаза овог процеса.

Недовољна количина кости може бити контраиндикација за постављање имплантата. У таквим случајевима приступа се додатној хируршкој процедури надоградње вештачке кости (аугментација коштаног гребена).

Контакт

Адреса

Капетана Коче 10/5-6
35000, Јагодина

Електронска пошта

vasazubarka@gmail.com

Телефон

+381 63 74 88 985

Радно време

Понедељак - Петак
9.00 - 20.00

Друштвене мреже